Linkedin

Arno Pouw

Arno Pouw is als partner betrokken bij SMC sinds 2017. Hij is na bijna 25 jaar partner per 1 maart 2017 gestopt bij PwC waar hij als accountant en consultant, maar ook als bestuurder heeft gewerkt. Arno heeft diepgaande kennis opgedaan van de financiële sector als accountant van bedrijven zoals Robeco Groep, Rodamco, Delta Lloyd, ABP en NCM. Maar ook als adviseur van Rabobank.

In de periode 2004 tot 2013 is hij verantwoordelijk geweest voor de Adviespraktijk van PwC, Advisory, in Nederland en vanaf 2008 ook in EMEA. In die hoedanigheid was hij lid van het Global Advisory leadership team en het Executive committee in EMEA. Van 2006 tot 2013 heeft hij twee termijnen gediend in de Raad van Bestuur van PwC Nederland waarin hij naast zijn verantwoordelijkheid voor de Adviespraktijk ook de positie van CFO bekleedde. Gedurende zijn voorzitterschap van de adviespraktijk in Nederland wist hij de omzet en de winst van de praktijk meer dan te verdrievoudigen.

Na zijn bestuursperiode maakte hij onderdeel uit van Strategy&, waar na de acquisitie van Booz&Co, de strategiepraktijk van PwC is ondergebracht. Daar heeft hij adviesopdrachten uitgevoerd voor onder meer APG, het CFO netwerk van banken in Europa en VvAA.

Arno is de afgelopen jaren bij SMC betrokken geweest bij het faciliteren van zelf-evaluaties van commissarissen, fusiebegeleiding, strategie(realisatie), verbetering van bedrijfseffectiviteit en executive coaching.

Arno is een gedreven professional met oog voor de mens in zijn omgeving. Hij is goed in staat te relativeren en om opdrachten in een maatschappelijk perspectief te plaatsen. Arno wordt door zijn klanten met name gewaardeerd omdat hij in staat is zijn industrie kennis goed te combineren met praktische werkende oplossingen.

Op dit moment is hij commissaris bij Takeaway.com Payments BV, adviseur bij een tax consulting boetiek en bij twee scale ups.

Arno heeft veel ervaring met financiêle instellingen, scale-ups, beursfondsen en organisaties in de zakelijke dienstverlening.