Linkedin

Jaap Westenburg

Jaap volgde een bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Hierna voltooide hij een master Civiel Recht aan de Universiteit van Leiden. Vanwege zijn affiniteit met de zorg volgde Jaap een tweede master Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Laatstgenoemde master richtte zich niet alleen op de ordening en kwaliteit van zorg, maar ook op de organisatie en (inrichting van) bestuur binnen de zorg en het gezondheidsrecht in internationaal perspectief. Jaap ontwikkelde een grote interesse in zowel complexe corporate governance vraagstukken als ethische dilemma’s binnen de gezondheidszorg.

Gedurende zijn studententijd is Jaap onder andere fiscus geweest van een studievereniging voor strafrecht en criminologie en heeft hij diverse stages gelopen waaruit zijn passie voor de zorg blijkt. Zo liep hij onder andere stage bij een grote schadeverzekeraar, een beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar voor artsen, een groot internationaal farmaceutisch bedrijf en bij een advocatenkantoor op de sectie gezondheidszorg. Ook zette Jaap zich in als vrijwilliger bij het juridisch spreekuur voor gedetineerden (JSG) en gaf hij op een zorgafdeling wekelijks geheugentraining aan ouderen met een neurologische aandoening. Op dit moment is Jaap bestuurslid van Alzheimer Nederland, afdeling Amsterdam.

Binnen SMC ondersteunt Jaap de partners bij diverse opdrachten en onderzoek. Zijn interessegebieden zijn met name verzekeringen, zorg (cure en care) en farma. Jaap was een van de onderzoekers bij het onderzoek “Polderen op een Wereldtoneel”.