Linkedin

Anita Lettink

Anita Lettink (1965) heeft een heldere visie over hoe bedrijven en organisaties omgaan met medewerkers, en hoe technologische vernieuwing dit beleid ingrijpend verandert.

Anita heeft een passie voor strategie en innovatie. Zij spreekt en publiceert over de toekomst van werk, en adviseert besturen over mogelijkheden en risico’s van veranderend personeelsbeleid. Anita heeft een klantgerichte mentaliteit en begrijpt de complexiteit waarmee bedrijven worden geconfronteerd tijdens het definiëren en uitvoeren van digitale transformatiestrategieën op het gebied van personeel en organisatie.

Eerder was zij als lid van het executive team van NGA Human Resources wereldwijd verantwoordelijk voor strategie, partnerships en communicatie. Ook leidde zij diversiteits- en inclusiviteitprogramma’s.

Als partner van SMC legt Anita zich toe op strategie, personeel en technologie. Zij heeft ervaring als bestuurder en toezichthouder, zowel in Nederland als internationaal, bij profit en non-profit organisaties. Tevens is zij als gastdocent betrokken bij universitaire executive programma’s, waar zij college geeft over de nieuwe medewerker.

Anita is de auteur van twee boeken: “How to Select Your Next Payroll” en “Equal Pay for Equal Work”.

Anita heeft in Duitsland en de Verenigde Staten gewoond en in diverse landen gewerkt. Zij heeft veel ervaring met multinationale organisaties en is bedreven in het leiden van internationale, virtuele teams. Tevens heeft zij adviestrajecten uitgevoerd bij universiteiten en ziekenhuizen.”