Linkedin

Sonja Barendregt

Sonja is bedrijfseconoom, accountant en commissaris en heeft ruime ervaring in de financiële sector. Ze adviseert organisaties op het gebied van strategie, governance en compliance. Sonja’s stijl kan getypeerd worden als open, no-nonsense en met aandacht voor de mens en maatschappij.

Sonja was van 1998 tot halverwege 2017 partner bij PwC. Als accountant was ze betrokken bij verschillende klanten in de financiële sector zoals verzekeraars, banken, pensioenfondsen en beleggingsinstellingen. Binnen PwC was Sonja onder andere voorzitter van de ‘International Pensiongroup’, lid van PwC’s ‘European Strategic Diversity Council’, voorzitter van de ‘Pension Funds Industry Group’, voorzitter van de ‘Investment Management Industry Group’, en lid van het ‘European Investment Management Leadership Team’. Op dit moment bekleedt Sonja commissarisposities bij ASR Nederland en Robeco.

Bij SMC zet Sonja haar brede vakinhoudelijke kennis en ervaring in om bestuurders en commissarissen te helpen bij kwesties op het gebied van strategie, governance en compliance. Ze staat daarbij zij aan zij met de klant en is niet bang om haar handen vuil te maken. Klanten waarderen haar om haar open en directie manier van communiceren. Haar ruime ervaring in de bestuurskamer, zowel in de rol van accountant en adviseur als in de rol van commissaris, maakt haar een geschikte sparringpartner voor bestuur en toezicht op het hoogste niveau. Sonja heeft daarnaast een scherp oog voor diversiteit, cultuur en de onderliggende dynamiek in de bestuurskamer.