Linkedin

Erik van der Zee

Erik van der Zee is leidend partner van consulting aan Financial Services geweest bij PwC. Daar heeft hij gewerkt met toonaangevende banken en verzekeraars aan strategiebepaling en operationalisering, fusie-integratie en compliance aan regelgeving. Benutting van digitalisering en verbetering van de (IT-)processen zijn hier belangrijke aspecten van. Ook heeft Erik uitgebreide internationale management ervaring in professional services, onder andere bij IBM. Daar is hij betrokken geweest bij de actuele technologische ontwikkelingen en mondiale aansturing van organisaties.

Erik heeft economie en bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en Stanford Business School. Hij is betrokken bij onderwijs en research van beide universiteiten.

Bij SMC benut Erik zijn kennis en ervaring om cliënten in de professionele en financiële sectoren te adviseren op effectief uitvoeren van strategieën, creëren van klantwaarde, rekening houdend met regelgeving. Erik heeft veel ervaring met de zakelijke dienstverlening, financiële instellingen en ICT.