Linkedin

Albert Jan Stam

Albert Jan is specialist op het gebied van ethiek, gedrag en cultuur. Daarnaast is hij executive coach met bijzondere aandacht voor bevlogenheid en ontwikkel- en samenwerkingsvraagstukken in het topmanagement.

Eerder was hij o.a. associate partner van organisatieadviesbureau Berenschot, directeur van Stichting Epafras (geestelijke zorg aan Nederlandse gedetineerden in het buitenland) en directeur aan Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor was hij gemeentepredikant. Albert Jan heeft diverse commissariaten bekleed en is nu voorzitter van de Raad van Toezicht van Sprank, een instelling die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Hij is ook vicevoorzitter van de raad van toezicht van Bartiméus, een zorginstelling voor mensen met een visuele handicap. En hij is docent bij Avicenna in het commissarissenprogramma.

Albert Jan heeft verschillende publicaties (mede) op zijn naam, waaronder het boek ‘Zo doen we dat hier – Bestuurders over het stimuleren van integriteit’ en schrijft hij regelmatig voor vakbladen. Als executive coach is Albert Jan gespecialiseerd en gecertificeerd op het gebied van burn-out en bevlogenheid. Hij heeft ook veel ervaring met loopbaanbegeleiding van (non)executives, neemt hij assessments af en is hij teamcoach.

Bij SMC helpt Albert Jan bestuurders en toezichthouders bij boardroomdilemma’s op de snijvlakken publiek en privaat, organisatie en zingeving en mens en technologie. Hij heeft veel ervaring met woningcorporaties, zorginstellingen, semi-publieke organisaties, het onderwijs, NGO’s en brancheorganisaties. Door zijn unieke stijl en uitzonderlijke vermogen om te luisteren en door te vragen, weet hij als geen ander mensen en organisaties in beweging te krijgen.