Linkedin

Theo Huibers

Theo is een ervaren strategisch adviseur met brede ICT- en AI-expertise. Vanaf 2024 is hij toegetreden als partner bij SMC, waar hij zich richt op het begeleiden van besturen en toezichthouders bij strategische vraagstukken. Hij heeft strategische adviesprojecten uitgevoerd in diverse sectoren, waaronder media, zorg, educatie en technologie. Theo staat bekend om zijn analytische, creatieve, doelgerichte, toekomstgerichte en loyale aanpak.

Theo begon zijn carrière in 1992 met eigen adviesbedrijf. Na vier jaar stapte hij over naar grotere adviesfirma’s, waaronder KPMG. In 2006 richtte hij wederom zijn eigen adviesbureau op, genaamd Thaesis. Hij bouwde het bedrijf uit tot een succesvolle strategisch adviesbureau in Hilversum en verliet het bedrijf in 2019.

Theo is ook actief als wetenschapper. Hij begon zijn academische carrière na het behalen van zijn informatica-studie in 1992 als AiO aan de Universiteit Utrecht. In 1996 behaalde hij zijn doctoraat met een onderzoek naar “een axiomatische theorie voor het bestuderen van zoektechnologie.”

Tussen 1996 en 1998 deed hij postdoctoraal onderzoek aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2002 werd hij benoemd tot hoogleraar Information Retrieval aan de Universiteit Twente, waar hij tot op heden één dag per week onderzoek doet naar informatietechnologie voor specifieke gebruikersgroepen.

Theo is momenteel voorzitter van meerdere raden van toezicht. Hij doceert ook aan de Vrije Universiteit Amsterdam en op de School of Leadership.